2009-07-02 13:36:54• hírek • Szatmár.ro

Sárospataki élménytábor

Egy hetes élménytáborban vehetett részt négy olyan család, akiket a rákos gyerekekért életre hívott Reménysugár program által támogat a Hans Lindner Alapítvány.

Akkor amikor egy családban huzamos ideig beteg van, s ha az éppen egy gyerek, különösképpen daganatos megbetegedés esetén a család szorongatott helyzetében először a vakációról, nyaralásról mond le. Pedig tudják, tudjuk, hogy a beteg életében nagyon is fontos lenne, hogy a terápiás kezeléseket kiegészítse egy mindennapi, megszokott, gyermekek lelkéhez főként közel álló, játékos kikapcsolódás, hogy feledni tudják a betegség elleni küzdelem traumáit.

A szatmárnémeti Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programjának céljai között szerepel az is, hogy lehetővé tegye a megpróbáltatásoknak kitett családok számára a vakációzást. Június 22-28 között Sárospatakon került megrendezésre a sátoraljaújhelyi Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány szervezésében az országos ismertségű Tündértánc Élménytábor, melyre Szatmárnémetiből a Reménysugár révén 4 család is kijutott.

Mind a gyerekeknek, mind a szüleiknek lehetőségük nyílt a játékra és a pihenésre, barátságok szövődtek, új tapasztalatokat gyűjtöttek az élményekben gazdag táborban. Volt ott lovaglás, XVII. századi harci és önvédelmi bemutató, rendőrkutyás bemutató, autós rali, folyamatos strandolás a campingbeli medencében, kézműves foglalkozások és zárókoncert Delhusa Gjon-nal.

A Hans Lindner Alapítvány meggyőződése, hogy bár csak egy hétig tartott, mégis sikerült feledtetni a nehéz időket, és mindenki önfeledten örülhetett a boldog perceknek. Jó volt megtapasztalni, hogy előbb-utóbb mindenki arcán ottragadt az őszinte mosoly és kacagás.A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a nagylelkű Szatmár-megyei adakozóknak, akik életben tartják a Reménysugár-eszmét; nélkülük ez a tábor sem jöhetett volna létre.


Kirándulni vitték a Reménysugár program által támogatott családokat.
Négy családot vittek kirándulni a Reménysugár program keretében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: